Termeni si conditii

GDPR

Modalitati plata

ASF

SAL-FIN

Info Utile

Verificare acte

Parteneri

Contact

 

© broker-asigurari.ro 2010-2022. Toate drepturile rezervate.

Asigurăm România

Ritter
     PAD reprezinta polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale si conform legislatiei in vigoare fiecare proprietar de locuinta este obligat sa detina una. Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale acopera trei riscuri: CUTREMUR DE PAMANT, ALUNECARI DE TEREN SI INUNDATIE, provocate de fenomene naturale.
Asigurarea obligatorie a locuintelor (PAD) este reglementata de Legea 260/2008 cu modificarile si completarile ulterioare si normele de punere in aplicare emise de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Societatea de asigurare care preia riscurile si raspunderile asumate in aceasta forma de asigurare este PAID, Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale.
Pentru asigurarea impotriva dezastrelor naturale, din punct de vedere al constructiei, locuintele se impart in doua categorii:
Cladiri de tip A, pentru care suma asigurata este de 20.000 euro - constructiile care au structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu peretii exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic.
Cladiri de tip B, pentru care suma asigurata este de 10.000 euro - constructiile care au peretii exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.
De asemenea, pentru cele 3 riscuri (inundatie, cutremur, alunecari de teren), persoanele fizice si juridice pot incheia polite facultative de asigurare a locuintei doar pentru sumele asigurate care le exceda pe cele asigurate obligatoriu prin PAD (10.000 respectiv 20.000 euro).
Se recomanda incheierea de asigurari facultative care sa acopere diferenta intre valoarea reala a locuintei dumneavoastra si suma asigurata obligatoriu!

Despre ASIGURARI DE LOCUINTE...

Cumpărați sau vindeți o mașină second-hand?

 

Evitați problemele costisitoare verificând istoricul mașinii (istoric, kilometraj modificat, raport daune ascunse, etc).

Accesați butonul de mai jos și beneficiați de un discount de 15%

SERVICII SUPLIMENTARE

     Sistemul Bonus-Malus este reglementat prin normele emise de catre ASF si a fost introdus ca o masura de responsabilizare a posesorilor de vehicule, urmarind ca cei prudenti sa nu plateascã o prima de asigurare identica cu a celor care produc accidente.
Acest sistem foloseste o serie de praguri de reduceri si penalizari numite clase B/M, numerotate de la 1 la 8, conform Normei ASF 20/2017:
B8: -50%; M8: +80%;
B7: -40%; M7: +70%;
B6: -30%; M6: +65%;
B5: -25%; M5: +50%;
B4: -20%; M4: +40%;
B3: -15%; M3: +30%;
B2: -10%; M2: +20%;
B1: -5%; M1: +10%;
B0: 0% (pret de baza);
 
Clasa B/M este stabilita automat de catre softul de emitere al societatilor de asigurare, iar intermediarul de asigurari nu poate interveni manual ori in mod direct asupra acesteia.
Perioada de referinta la stabilirea clasei B/M este anul calendaristic anterior datei de intrare in valabilitate a politei RCA.
Modul de functionare:
Fiecare persoana este identificata prin C.N.P. (persoana fizica) sau C.I.F./C.U.I. (persoana juridica), iar fiecare vehicul este identificat printr-un numar de identificare (serie de sasiu). Cand o persoana detine un vehicul atunci se formeaza o pereche C.N.P. sau C.U.I. + numar de identificare (serie de sasiu). In baza acestei perechi unice se va inregistra istoricul daunalitatii intr-o baza de date comuna pentru toate societatile de asigurare.
Pentru a consulta istoricul daunelor unui autoturism puteti accesa linkul: https://www.aida.info.ro/

Despre SISTEMUL BONUS MALUS...

ALTE INFORMAȚII

asigurari

CONSTATARE AMIABILĂ DE ACCIDENT

asigurari

CARVERTICAL -15%

Fișa auto/contract de vânzare cumparare GRATUIT

 

La cumpărarea sau vinderea unui autoturism, clienții noștri beneficiază GRATUIT de întocmirea actelor auto pentru Administrația Fiscală (fișa auto/contract de vânzare-cumpărare).

CONTACTEAZA-NE

Ați avut probleme legate de întârzierea sau anularea zborului cu avionul? 
 

Accesați butonul de mai jos și puteți primi despăgubiri până la 600 Euro indiferent de prețul biletului.

AIR HELP

DESCARCA FORMULARUL

 

Formularul „Constatarea amiabilă de accident” poate fi utilizat dacă sunt îndeplinite următoarelor condiţii:

- din accident au rezultat numai pagube materiale;

- în accident au fost implicate numai două vehicule;

- nu se creează pagube materiale altei persoane decât celor doi conducători de vehicule implicaţi în accident;

- există acordul de voinţă al celor doi conducători auto, exprimat prin semnarea formularului.

 

În situaţia în care unul dintre vehicule este staţionat sau parcat, formularul poate fi completat şi de către proprietarul sau utilizatorul acestuia. Constatarea amiabilă poate fi făcută dacă cei doi șoferi sunt de acord.

Dacă într-un accident sunt implicate mai mult de două vehicule nu puteți face constatare amiabilă.

 

Conducătorul auto care are pretenţii de despăgubire se va adresa socieţii la care este asigurat celălalt conducător auto, depunând formularul la orice reprezentanţă a societăţii din domeniul asigurărilor. Odată cu depunerea formularului se eliberează şi documentul de introducere în reparaţie a vehiculului.

 

Acte necesare pentru constatarea amiabila:

- copie după cartea de identitate,

- copie certificat de inmatriculare,

- copie permis,

- copie polița RCA.

 

Șoferii completează un singur formular de constantare amiabilă

Se va folosi un singur formular și va fi completat cu pixul și cu majuscule de ambii șoferi. Dacă sunt martori, puteți să le cereți numele și să îi treceți pe formular în câmpul cu numărul 5, în partea dreaptă sus. Martorii trebuie să fie persoane pe care nu le cunosc cei implicați în accident.

 

Formularul de constatare amiabilă va fi completat pe rând de cei doi șoferi, având rubricile Vehicul A (vinovat) și Vehicul B (păgubit). Toate căsuțele vor fi completate cu datele de identificare ale deținătorului poliței de asigurare, ale conducătorului auto, ale mașinii și seria și numărul poliței RCA. Semnăturile celor doi şoferi trebuie să fie în spațiul respectiv.
 

 

Fișa auto/contract de vânzare cumparare GRATUIT

 

La cumpărarea sau vinderea unui autoturism, clienții noștri beneficiază GRATUIT de întocmirea actelor auto pentru Administrația Fiscală (fișa auto/contract de vânzare-cumpărare).

Cumpărați sau vindeți o mașină second-hand?

 

Evitați problemele costisitoare verificând istoricul mașinii (istoric, kilometraj modificat, raport daune ascunse, etc). Accesați butonul de mai jos și beneficiați de un discount de 15%

Ați avut probleme legate de întârzierea sau anularea zborului cu avionul? 
 

Accesați butonul de mai jos și puteți primi despăgubiri până la 600 Euro indiferent de prețul biletului.